Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Het geduld in de Vlaamse Rand is op!

Het geduld in de Vlaamse Rand is op!
Provinciaal @ Vlaams Belang

Actuele vraag Vlaams Volksvertegenwoordiger Klaas Slootmans aan Ben Weyts, bevoegde minister in het Vlaams Parlement:

"De bevolkingsexplosie in de Vlaamse rand rond Brussel is een 'immigratie-explosie' en stelt een aantal problemen op scherp: het afsterven van het Vlaams en groen karakter, de druk op de woningprijzen, de onveiligheid en de snelle daling van het onderwijsniveau."

"De Vlaamse Rand ontnederlandst in snel tempo. Het beleid voor onze regio moet worden geïntensifieerd. Er moet werk worden gemaakt van een voorrangsbeleid voor Nederlandstaligen in het onderwijs en het voorbehouden van bouwkavels voor mensen met streekbinding."

"De voorrang voor Nederlandstalige leerlingen in de Rand kondigt N-VA al aan van 2012. Minister Weyts, u lijkt wel de minister van de aankondigingspolitiek. De onderwijsmensen en de ouders willen nu eindelijk eens effectieve maatregelen zien."

"Het geduld in de Rand is op. Liefst 3 op 4 jonge gezinnen is er anderstalig. 40% is van vreemde herkomst. Als er nu niet wordt opgetreden wordt de Rand een kopie van Anderlecht of Schaarbeek. Ik hoop dat dat niet uw nalatenschap wordt, minister Weyts."

Bekijk zeker ook het beeldfragment, klik hier!